maandag 16 juli 2012

MIJN ZOMERTUIN

Met dit regenachtige weer is er veel werk te doen in de tuin, het groeit tegen de klippen op en het begint al weer aardig op een jungle te lijken.  Dit is mijn eigen schuld, want ik plant alles letterlijk vol, ik kan absoluut geen maat houden, probeer elke plant te stekken en zaai ook altijd veel te veel.  Vandaag had ik me voorgenomen de hele dag lekker in de tuin aan de gang te gaan.  Maar eerst na mijn heerlijke ochtendwandeling met Snarf, lathyrussen knippen, en dat waren er weer veel.......
Toen mijn eerste rode bietjes uit mijn moestuintje gerooid, zal F. (mijn man) vanavond lekker vinden, is zijn favoriete groente.  Daarna eindelijk echt aan de slag met het afknippen van uitgebloeide planten, uittrekken van de zich overal uitzaaiende koekoeksbloemen en Geranium phaeum (zwarte weduwe).  En ja hoor, ben je even lekker bezig, begint het zachtjes te regenen en dan harder en harder. Ik stoor me er niet aan en ga door  totdat ik in de middag 'doordrijfwaternat' oftewel doorweekt ben en koud naar binnen ga.  Droge kleren en eten, dan maar even de foto's van de afgelopen dagen doornemen en...........deze keer kies ik bewust niet voor mijn geliefde rozen maar voor wat tuinoverzichtjes, het is zo moeilijk kiezen.
Ah, ik kijk op van mijn computer en zie een zwaan met maar liefst 9 jongen voorbij zwemmen in de vaart voor ons huis. Jammer ik kan hier geen foto van maken, het regent hard en de ramen zijn nat, het is zo wie zo te laat want ze zijn voorbij voor je het weet. Maar dat komt nog wel een keer.9 opmerkingen:

 1. Ja het is erg groeizaam weer ,ik ben elke keer verbaasd hoe snel het onkruid groeit.Ik ken dat wel ,lekker alles vol planten maar het is toch heerlijk als het zo weelderig is .Je hebt echt een schitterende tuin!!
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je tuin is een paradijsje. Buiten het feit dat je er veel in moet werken, wat natuurlijk ook leuk is, moet het er ook prachtig vertoeven zijn. Of heb ik dat al vaker geschreven? Nou ja, dit is toch enorm genieten!
  Veel plezier en fijne avond!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke tuin heb je toch.
  En ja,de regen regent maar door.
  Er komt geen eind aan.
  Hoewel er voorspeld wordt,dat het na het
  komende weekend beter moet gaan worden.
  Nou,dat wordt dus tijd.
  Maar jouw tuinfoto's geven me een heerlijk zomergevoel,Janneke.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, prachtig wat een beelden uit die prachtige tuin van jou. Je hebt hard gewerkt en als de voorspelling uitkomen voor het mooie weer kun jij lekker gaan genieten.
  Fijne avond Janneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's van je tuin, heerlijk om te zien. Maar we willen allemaal zo graag naar buiten, dus hoop inderdaad dat het beter weer word en we weer even kunnen genieten van onze tuinen................gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige tuin Janneke en ja, regen en zonneschijn... ALLES groeit, ook het onkruid :(
  Hier ook alles veel te vol, dus het valt niet mee om de boel te fatsoeneren... zeker al die hoge aren hebben vreselijk te lijden van de regen & wind en hangen er een betje bij nu... helaas.
  Succes met al het werk & geniet!
  Lieve groet, Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's, van een schitterende tuin!! de dubbele papavers zijn heel mooi enook de vele hortensia's ! geniet ervan en groetjes, Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je tuin is geweldig Janneke, je moest eens weten hoe een jungle het hier is, ik durf er geen foto's van te laten zien: verschrikkelijk!
  Ik vind het echt super dat je in de regen gewoon doorwerkt in de tuin, zo dapper ben ik niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. It is a rainy day so I get to spend some time on the computer and not in the garden. I found your Blog today. Really do like your photographs in this posting. Very nice. Here on the shores of Lake Michigan in USA I also try to post lots of photos with the lake as a backdrop to the gardens. It is the "life" of this area. Did enjoy my visit today. Glad it was raining! Jack

  BeantwoordenVerwijderen