dinsdag 29 mei 2012

SNARF IN DE SHROPSHIRE HILLS


Titchbourne Cottage

Voor het derde achtereenvolgende jaar met Snarf de border collie naar Engeland geweest.  Met de hond naar Engeland is om te beginnen niet gemakkelijk, maar een mens wil wel eens wat.  Inmiddels zijn de regels wel iets versoepeld, toen wij er aan begonnen moest hij 7 maanden van te voren nog een bloedtest ondergaan, maar het is het allemaal dubbel en dwars waard geweest.  De Britten zijn over het algemeen heel hondvriendelijk, nog nooit kregen wij zoveel leuke opmerkingen over onze hond als daar.  Bovendien mag hij bijna overal loslopen, natuurlijk wel onder controle.  Maar ja, geen hond zo gehoorzaam aan zijn baas als een border collie, het lijkt soms wel op een radiografisch bestuurbaar autootje. Voor Snarf was het dus een paradijs tussen de schapen, in een cottage aan de rand van 200 ha. weiland en boven ons 500 ha. natuurgebied in de Shropshire Hills.  De dichtstbijgelegen plaats van enige omvang waar winkels waren, was Ludlow, een pittoresk stadje 7 mijl van Clee St. Margaret.  In Clee St. Margaret nog een mijl, over onverharde weg door het boerenland om bij de cottage te komen, dus heerlijk afgelegen.
Wat hebben we hier gedaan:  wandelen tot je een ons weegt, tuinen en kwekerijen bezoeken o.a. David Austin rozen, leuke stadjes bezoeken en dan vooral de curiosa-, antiek- en tweedehandswinkeltjes, lezen en over het dal uitkijken naar de bedrijvigheid op de schapenfarm.  In de komende weken zal ik wel aparte stukjes en foto's hiervan op mijn blog zetten.


Uitzicht op het vogelrestaurant in de tuin waar distelvinken, goudvinken, boekvinken, groenlingen, roodborstjes, kool- en pimpelmezen, bonte spechten, boomklevers, een geelgors, mussen en grijze eekhoorns kwamen eten. (Sommigen van deze vogels moesten we opzoeken in een vogelboek want die hadden we bij ons nog nooit gezien)


De AGA,  spannend en leuk om iets in de oven te zetten en het lukt wonderwel altijd  goed.
Het beviel zo goed dat mijn man er nu thuis ook een wil, wie weet.

Op vele plaatsen een plaag, maar ze blijven leuk deze grijze eekhoorns.


Snarf lekker in de schaduw onder de bank waarachter mijn rozen en daglelie aankopen staan.

Snarf bij Nordy Bank op Clee Hill
Welsh Mountain Sheep, een sterk vrij klein ras.

Snarf in opperste concentratie.Man en dochter aan de wandel, het weer was de eerste week nog guur.

Snarf met Scottish Blackface schapen op de achtergrond, net echt.

Dit is een impressie van de afgelopen weken, wellicht volgen er komende weken nog stukjes en foto's van o.a. de tuinen in Shropshire, maar eerst gaan we weer over tot de orde van de dag : mijn eigen tuin, die in 2 weken de pan uit gegroeid is en........ik moet nog heel veel buxus en taxus knippen.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke post Janneke, Engeland is prachtig, ben erg benieuwd naar de tuinen die je gezien hebt.

  Groet,

  Marieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, Janneke wat zaten jullie daar op een mooie plek, zo heerlijk met je hond daar kunnen struinen, die wilde bijna niet meer naar huis denk ik, haha...........gr.Conny.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend Janneke.
  Wat een prachtige cottage.
  Van mij mag je nog meer laten zien,inderdaad.
  Kunnen wij ook genieten,net zoals jullie gedaan hebben.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super foto`s,wat is het daar prachtig! Ik heb zitten genieten van je foto`s,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In één woord: SUPER. Wat zie je Snarf genieten, heerlijk dat koppie helemaal in z'n element bij de schapen. Je foto's zijn leuk. Ik zou graag eens naar Engeland voor een vakantie. Ben benieuwd naar je volgende post.
  Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een coole post! Jouw leuke hond vind het ook geweldig zie ik! Ik ben vele keren in Shropshire geweest & vond het daar allemaal prachtig & erg leuk! 😀

  BeantwoordenVerwijderen