vrijdag 1 juni 2012

WISTERIA SINENSIS 'ALBA' - DE WITTE REGEN


De 'Witte Regen' bloeit momenteel explosief. De pergola is geheel behangen met witte trossen die sterk maar heerlijk geuren tot in huis toe.  Geurende planten zijn heel belangrijk in de tuin.  Afgelopen warme dagen stond het raam van de voordeur open en 's avonds kwam de kamperfoelie geur ons in de gang tegemoet. Op een vroege ochtendwandeling door de tuin word je bijna bedwelmd door rozengeur van de ouderwetse rozen.  


Onderstaand zie je in de tuin ook de Roos 'Scharlachglut'.  Op onderstaande foto is het niet zo goed te zien maar de bloemen zijn scharlakenrood!!  Een moeilijke kleur in mijn pastelkleurige medaillon. Deze roos zag ik ooit in de toenmalige tuin van Arend Jan van der Horst, de Heuvelhof en ik was er weg van, maar waar moest ik hem plaatsen?  Er gingen nog enkele jaren overheen en toen heb ik haar toch besteld bij Belle Epoque. Thuis liep ik heel veel rondjes met mijn roos en toen heb ik haar pats boem maar ergens gezet. En het werd een succes.  Het rood haalt het zoete roze en wit van de rozen en blauwtinten van de Delphiniums helemaal op.
Ze wordt en is al wel 2.50 m. hoog, maar dat is geen probleem, de groei is weelderig en los en ze bloeit dus met knalrode grote enkele bloemen met gele meeldraden in het hart.


Rosa 'Scharlachglut' is geen ouderwetse roos maar een heesterroos gekweekt door Kordes in 1952.
Helaas geurt deze roos dus niet, maar ze is wel heel sterk en gezond. Ook op onderstaande foto is ze niet zo rood als in het echt.


2 opmerkingen:

  1. Prachtige post, Janneke ik verbaas mij weer over je tuin, bij ons is de blauwe regen zo ingevroren, dat er kleine groene knopjes op de stelen zitten , die nou nog uit moeten lopen, dus nog niks geen blad en voor de helft helemaal dood. Jij hebt meer mazzel met je prachtige witte variant. Genieten toch.

    Groet,

    Marieke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O die waterval met wisteria schitterend, heb er twee blauwe ooit bloeiend gekocht, maar bloeien verder nog niet dus wacht af, maar als ik dit zie weet ik weer waar ik op wacht...........gr. Conny.

    BeantwoordenVerwijderen