maandag 4 juni 2012

DE MORVILLE HOURS

We brachten 14 dagen geleden o.a. een bezoek aan de Dower House Garden bij Morville Hall in Shropshire.
Dit is de tuin van historica en schrijfster Katherine Swift. Zij woont sinds 1988 in the Dower House en tuiniert hier op een stuk grond van het landgoed van Morville Hall.Katherine heeft een boek over de geschiedenis van Morville Hall geschreven en dit werd een bestseller in Engeland.  Het boek had ik al in bezit en kon er moeilijk doorheen komen.  Nu we er zelf geweest zijn, kijk ik er heel anders tegenaan en inmiddels heb ik het herlezen.


De tuin bestaat uit een aantal aparte tuinen ontworpen in de stijl van verschillende historische perioden, elke tuin verwijst naar een individuele bijzonderheid of familie in de geschiedenis van het huis.


Hierboven het grasdoolhof in het centrum van de tuin. Dit verbindt het verleden en het heden in een ontwerp wat al duizenden jaren oud is.
Er is verder een formele vijvertuin, een Victoriaanse rozenborder (jammer genoeg bloeiden ze nog niet) en een appel- en perenberceau in de formele moestuin.


Dan was er ook nog een Middeleeuwse kloostertuin en een wilde tuin met rozen, bloemen en bijenkasten.


En "last but not least", een echt aurikeltheatertje bij het tuintje waar thee geserveerd werd. Deze heb ik nog niet, wat kan een mens hebberig worden!

Na van een heerlijke pot thee en scones genoten te hebben, maakten we met Snarf nog een rondje op het landgoed, want in de nette tuin zijn geen honden toegestaan.
                                
MORVILLE HALL

Snarf was weer in zijn element en rende ook nog een rondje langs de kerk van Morville.

Inmiddels is er al weer een nieuw boek uit van Katherine Swift : The Morville Year. Dit boek gaat hoofdzakelijk over de tuin en is geïllustreerd met prachtige foto's.

6 opmerkingen:

 1. Diepe zucht. Wat een mooie tuinen/landgoed. Ik vind het zo mooi om te zien.
  Een leuke vakantie!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben vorig jaar ook in tuinen geweest in Engeland, schitterende tuinen daar en zeker in combinatie met de huizen echt genieten daar. Maar je foto's zijn weer prachtig.........gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi zijn die tuinen toch. Een wens van mij om eens zo'n tocht te maken langs die bekende tuinen. Leuk om door jou foto's even mee te genieten.
  Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt schitterend.
  Wat moeten jullie genoten hebben.
  En wij genieten mee.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige tuin is dit! Voor mij helemaal nieuw. Ik ga kijken of ik er iets meer over kan vinden.

  Leuk om jou in het midden te zien zitten!

  Een gezellige avond!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat was ik niet in het midden, maar mijn dochter.
   We lijken wel op elkaar, maar ik ben helaas toch wat
   ouder.
   Groetjes, Janneke

   Verwijderen