dinsdag 19 juni 2012

EEN HUIS VOL ROZEN

Andere jaren hebben we in juni veel mooie dagen, maar dit jaar schijnt de regen de overhand te krijgen.
Als gevolg daarvan haal ik veel meer bloemen in huis dan normaal.  Bij mooi warm weer komt er soms weken geen bloem in huis, wij leven dan buiten.  En buiten leven kan bij mij snel, de veranda is heerlijk, daarbij komt dat ik wel van lekker fris houd. (voor een ander is dat koud)

This year we have a lot of rainy days, as a consequence I cut more flowers for indoors.  


In de huiskamer een rozenbowl vol ouderwetse rozen, gecombineerd met wat vrouwenmantel en blad van de pruikenboom.
De foto is wat wazig maar in dit geval staat het wel aardig.

In the livingroom a rosebowl full of different old roses, in combination with Alchemilla mollis and Cotinus leaves.
The picture is a bit hazy but in this case it will do.Gezellig aan de koffie en laten we het hart aansnijden, wat de jongste dochter zelf heeft gebakken en gedecoreerd voor vaderdag.

  

Deze schattige roze rozen kop en schotels van Hutschenreuther vond ik jaren geleden op een rommelmarkt. In totaal heb ik er 5 stuks van.


Dit rozentheepotje heeft ook een verhaal.  Jaren geleden was ik met onze tuinclub in Engeland waar we in Windsor de lunch gebruikten en daarna nog wat rondkeken. We kwamen in een theepottenwinkeltje waar de verkoper iets van een ouderwetse butler had. Hij was al op leeftijd, zag wasbleek en was gekleed in een zwart pak wat zijn beste tijd gehad had.  Vervolgens toonde hij ons allerlei theepotten waarmee hij schenkbewegingen maakte. Welke theepot lag het beste in de hand?  Het is deze hierboven geworden.


Deze foto's zijn in de gang gemaakt, waar ik Rosa 'Ville de Bruxelles' in een parfumflesje zette.


Rosa 'La Ville de Bruxelles' is een Damascener roos, gewonnen door Moreau-Robert, Frankrijk in 1849.
Vrij platte, gevulde en gekwartierde, dieproze bloemen met een groene punt in het hart. Ze geuren heerlijk. Ze heeft een losse opgaande groeiwijze en lichtgroen weelderig blad.  Ze bloeit niet door, maar wel lang.


In de keuken staat Rosa 'Pat Austin' met wat hemdenknoopjes en vrouwenmantel.
Blauw is hoofdkleur in de keuken dus ik dacht aan witte rozen, maar ik liep in de tuin langs 'Pat Austin' en die bloemen hingen zo treurig tot op de grond, dat ik ze allemaal afgeknipt heb.Rosa 'Pat Austin' is een kweekproduct van David Austin uit 1995 en is bekend als een Engelse Roos.
Zij heeft grote dubbele bloemen en de kleur is licht koper geel, het varieert een beetje. Ze is doorbloeiend en heeft een theerozen geur. Helaas zijn de bloemen te zwaar voor de stelen en hangen ze erg over. Deze roos staat er pas sinds november, dus wellicht moet de struik nog wat steviger worden en worden de stelen volgend jaar meer in verhouding met de bloemen.


9 opmerkingen:

 1. Je hebt groot gelijk om mooie bloemen in huis te zetten met dit weer! Je hebt prachtige bossen gemaakt!
  En wat knap van je dochter om zo'n prachtig hart te bakken, ziet er geweldig uit.
  Je servies vind ik ook heel leuk!
  Tja, en de rozen...ik heb het een keer geprobeerd op het balkon, maar ze kwamen om van de luizen. Dus ik geniet van jou mooie rozen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een rozen blogje, genieten weer. Met die rozen kopjes en die schitterende rozen theepot is dit helemaal af. Ik hoop dat we inderdaad nog zomer weer krijgen, maar ik zit ook snel buiten te eten en zo, er is altijd wel een hoekje uit de wind of regen, toch!!!!!!....gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige rozen laat je weer zien.
  En dat wat je binnen hebt staan,is ook een juweeltje.
  En de theepot,daar zou ik ook voor gekozen hebben.
  Wat een schoonheid.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Janneke....vooral de ROSE BOWL.....echt een Engels sfeertje....prachtige combinatie....zou zo bij mij op tafel passen,hihi
  Geniet van al je bloemetjes & nog een fijne avond!!!!
  Lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gorgeous bouquet and your roses are stunning!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Janneke, I just found your blog! The two bouquets that you created are absolutely wonderful! I love the way you set the table for Father's Day. How nice of your daughter to bake a heart shape chocolate cake for her Dad. By the way, I live and garden in San Diego, Southern California and I am a rose lover, too. I also like to have tea and cake, yummy!
  Christina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk blog heb je toch Janneke. Ik heb eigenlijk een beetje spijt dat ik niet een paar Pat Austin roosjes op de vaas heb gezet dan had ik nog wat van de rozen kunnen zien. Bij mij hangt ze namelijk heel erg naar beneden. Een prachtige theepot (haha, ik wou dat ik hem had).
  Fijne avond en hopelijk gaat dat barre weer snel voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet het er allemaal mooi uit. Wat een prachtige kleuren en het hart, heel professioneel gebakken!!!! Erg mooi, de foto van de Pat Austin rozen in combinatie met het blauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh, Janneke what a amazing bouquets you made! Love your roses! They are perfect! Blooming explosion :o) And fine bone china with roses too! Oooh, sooo sweet! Mmmmmm, chocolate cake looks yummy :o)
  kisses
  Natasha

  BeantwoordenVerwijderen