vrijdag 30 november 2012

DE EERSTE VORST BIJ ZONSOPGANG

Vanmorgen om 8.00 uur toen het net een beetje licht begon te worden, lag er een witte waas van bevroren druppeltjes over de velden.
In het oosten van het land hadden ze al eerder vorst aan de grond, maar hier in het westen niet ver van de zee, is het de eerste keer van dit seizoen dat ik genoot van de lekkere kou.  Eén keer eerder was er iets van ijs te bespeuren 's morgens vroeg, maar deze morgen was het bij zonsopgang nog wit, eindelijk.  Ik hou er wel van.


Ik prijs me gelukkig dat ik 's morgens naar buiten moet met mijn Snarf, anders zou het niet in me opkomen om zo vroeg een uurtje te gaan wandelen.De zon is nog achter de horizon maar zal weldra opkomen, vanmorgen helaas niet als een rode bal.


Er is geen zuchtje wind, de lucht is nagenoeg helder en de bootjes spiegelen zich  in het water van de Rotte.


Achter de nu kale bomen schijnt de maan.De ochtend is vol beloften voor een prachtige dag!Tussen het riet door verschijnt de zon boven de horizon.


De takken van de bomen onder aan de dijk gloeien rood op door het opkomende licht.


En Snarf houdt me bezig, zoals altijd!


6 opmerkingen:

 1. Schitterende wandeling.
  Net een sprookje.
  Bof jij even,dat je Snarf hebt.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke wandeling laat je ons weer zien, gewoon een sprookje he, heb de griep maar als we weer opgeknapt zijn ga ik ook weer op pad, heerlijk blijft dat he..............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Janneke, what beautiful images you showed! Number 3 and number 7 are my favorites!They are breathtaking! Wonderful!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sometimes the best part of the day is early in the morning - I love the picture of the windmill with the rising sun behind, so tranquil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige natuur en die oude windmolen is een echt plaatje...

  Mijn zusje en haar hond Indy gaan dikwijls samen op pad en ook zij kan echt genieten van het zwakke ochtendlicht als alles nog rustig is.

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Janneke,
  Wat een prachtige foto's heb je gemaakt. Wat is dat toch mooi hè, als de eerste rijp op de velden en de struiken ligt. Ha, dat ene plaatje is wel heel erg actueel; zie de maan schijnt door de bomen...
  Ik wens je een feel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen