vrijdag 5 oktober 2012

HET LAATSTE UITBUNDIGE BOEKET UIT DE TUIN?

Wat een week....... Oktober laat zijn herfstkant goed zien. Het regende en regende en regende dat het goot, pijpenstelen. Nu is het even droog en kleine stukjes blauw verschijnen aan de hemel maar er wordt nog meer regen verwacht.
Heb in de regen gisteren een heel groot herfstboeket geplukt, alles verwaait nu toch. Het zal wel eens het laatste uitbundige boeket van het jaar kunnen zijn. Ik zette het op de veranda en maakte foto's die wat donker uitvielen. Vandaag tussendoor nog wat foto's gemaakt toen het even helderder was.
 De foto's hieronder zijn vanmiddag gemaakt, toen het gestopt was met regenen, het verschil is duidelijk te zien."Ik moet altijd bloemen om me heen hebben, altijd."
Claude Monet, schilder

Heb ook alle tomatenplanten uit de kas gerooid, er zitten nog wel wat groene aan maar die worden toch niet meer rijp. We hebben een heel goed Gardener's Delight cherry tomaten jaar gehad. De laatste staan nu in de keuken om op te snoepen.


In de kas staat nu nog een courgette plant met enkele courgettes en nog nieuwe bloemen. Ik hoop in elk geval dat de vruchten nog goed worden voor een maaltje soep.  Verder staat er in de kas een hele grote vijg, die geen vruchten draagt omdat ik hem regelmatig teruggeknipt heb.  Andere jaren hadden we wel wat vruchten, maar blijkbaar heb ik niet de goede soort, want ze zijn niet lekker. Dus.............ook deze ga ik uit de grond halen en daarna ga ik nog een keer met de hoge drukspuit het glas schoonspuiten en is de kas weer klaar om de oleanders en agapanthussen in op te slaan."It is the size  of the owner's heart and brain and goodwill
that will make his garden either delightful or dull".
                                                                    Miss G. Jekyll

En ja, inmiddels regent het weer!  Morgen weer weekend en weer of geen weer, ga er op uit en kijk om je heen en geniet van de elementen der natuur. Voel de wind en de regen in je gezicht en snuif de herfstgeuren  van onze vergankelijke flora op. 


18 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig boeket weer uit je tuin, nog zoveel kleur bij jou zeg. Heb al tweee jaar courgette in mijn kas gehad en enkel bloeien en nooit courgettes gekregen, lukt dus niet, fijn weekend..................gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Courgettes willen bij mij ook nooit zo erg. Ik begrijp hart niet want bij sommigen groeien ze tegen de klippen op.

   Verwijderen
 2. Wat een geweldig boeket Janneke! Wat is het toch leuk om bloemen uit eigen tuin te plukken. Ik heb de hele zomer genoten van de mooie tuinboeketten en zal ze de komende maanden zeker missen.

  Een fijn weekend!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig uitbundig boeket! Wat kun je daar van genieten, al is het misschien de laatste keer!
  Je krijgt het vast nog even heel druk in de tuin met alle opruimwerk.
  Het weer knapte bij mij mooi op vanmiddag en zelfs vroeg in de avond nog gewandeld.
  Wens je een mooi weekend!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lovely bouquet of flowers, very happy colours, have a good weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja de Herfst laat zich aardig gelden .Je hebt in elk geval nog een prachtig boeket uit de tuin om van te genieten .Bij mij is er niet veel meer nu behalve wat eenjarigen die nog redelijk mooi bloeien .Geniet van je bloemen,fijn weekend
  GroetjesElisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja,de herfst heeft echt toegeslagen,maar bij jou lijkt het nog zomer met je bloemenpracht.
  Wat schitterend,zeg.
  En de tomaten zien er verrukkelijk uit.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mooi kleurig boeket. In de tuin staan ze toch maar te verpieteren met die regenbuien. Zo kun je er nog van genieten.
  Fijn weekend. Groet, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig boeket! ga ik ook doen morgen, boeket uit de tuin.. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. You are fortuante to have so many nice bloons still left to make a lovely bouquet. We had our first frost, so just the hardiest are left in bloom now.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig boeket en zulke mooie bloemen. Mijn courgettes zijn veel lichter van kleur. Ze staan buiten. Ze hebben het ontzettend goed gedaan en ik heb nog 3 planten, waarvan de courgette doorgroeit naar pompoen. Ze beginnen al behoorlijk groot en oranje te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat moet dat heerlijk zijn om nog zoveel bloeiends in een boeket op tafel te hebben. Heerlijk!!
  Fijn weekend Janneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohhh je boeket,zo schitterend mooi! Je foto`s zijn super en de schaal waar de tomaatjes in zitten is gaaf,ik heb zitten genieten van je post en ben in de goede zin,jaloers op je vele verschillende bloemen,fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja een pluk tuin, maar dat is voor mij alleen een droom. Je boeket is echt prachtig, om jaloers van te worden.

  Ik heb niet echt groene vingers, dus groenten kweken zit er voor mij niet in. Je schaaltje met tomaatjes ziet er verrukkelijk uit.

  En dan je veranda... wauw wat een heerlijk plekje om te vertoeven.

  Ondanks de regen, geniet van je wandeling door de natuur. Het is echt beeldschoon op dit moment.

  Fijn weekend,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. A lovely bouquet I am surprised you still have delphiniums in the garden - I think I may go outside now while the sun is still shining and see what I can find.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Such beautiful flowers, all those wonderful colors.
  Your tomatoes look delicious, and it's so late in the season.
  Such a pretty porch, just perfect for relaxing.
  Thank you for stopping by, I hope to visit often !
  ~Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtig herfstboeket, Janneke, mooie kleuren !
  We hebben hier de ganse week ook veel regen en wind gehad, vandaag is het droog gebleven en het zonnetje scheen :-)
  Fijne week,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. gossie. wat een prachtig boeket heb je gemaakt...ja het was een vreselijkde dag, ik ben bang dat heel het najaar dit jaar zo is, af en toe een paar mooie dagen en dan weer regen. wat ben je dat snel beu!!
  Groene tomaten kun je toch binnen laten rijpen? tenminste, dat deden mijn ouders altijd, soms waren ze pas met Kerst rijp..groene tomaten inmaken daar zijn volgens mij ook recepten voor..nee, ik denk dat je nu weer wel eens gewoon wil zitten, na al dat werk de hele zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen